Over ons

Travelcar Lisse

Over ons

Hoe het voor ons begonnen is, nu bijna 40 jaar geleden toen het Camper-vak nog zeker géén booming business was.
Als geboren autoliefhebber van huis uit, wilden wij eind jaren ’70 een campertje huren om de vakantie mee door te brengen. Het was een decembermaand en wij zochten een aantal verhuurbedrijven uit in Tilburg en Rotterdam (veel verhuurbedrijven en dealers waren er niet!).
Maar we kregen toen al te horen VOLGEBOEKT en bij de collega’s ook, voor ons het eerste signaal dat wij zeker niet de enigen waren die opzoek waren naar een camper.

Achteraf is dit precies het begin waar ons ondernemersbloed begon te borrelen, we maakten plannen en prognoses en een afspraak bij de bank want wij zouden weleens eventjes grootschalig (we dachten aan 3 campers!!!) een camper-verhuurbedrijf opstarten.

Het duurde niet lang (de bank) of we waren weer terug bij af.
Links en rechts in de familie wat geld geleend en met 1 camper een verhuurbedrijf begonnen, het eerste jaar waanzinnig geboekt, zo’n 26 weken, dus we wilden uitbreiden.
Aan het begin van het 2e seizoen kochten we de 2e huur-camper erbij en midden in het hoogseizoen de 3e camper.

Wij konden van het verhuurbedrijf natuurlijk niet leven dus we werkten er ook nog bij en bleven groeien tot 8 campers in het 5e jaar.
De markt groeide goed door ondanks meerdere dipjes in de economie zoals in de begin jaren ’80 met rentepercentages van 12-13%, echt NIET op te brengen!!
Alle klanten kwamen laaiend enthousiast terug van hun vakanties en de eersten begonnen te vragen of ze de huur-camper misschien ook konden kopen.
En dat is het moment waarop ons bedrijf de omslag maakte van uitsluitend camper-verhuurbedrijf naar de verkoop van campers.

Uiteindelijk hebben we 15 jaar campers verhuurd en toen de overstap gemaakt naar uitsluitend de verkoop van campers, de markt bleef stijgen ook gedurende economische moeilijke tijden. Inmiddels hebben wij vele honderden campers verkocht en dus al bijna 40 jaar dit mooie vak (onze hobby is ons werk geworden) mogen uitoefenen.

 

Recent zijn wij een samenwerking overeengekomen met Caravan Center Lisse waarbij wij als Travelcar Lisse de campers verkopen, en het collegabedrijf, de aftersales, het onderhoud en schadereparaties uitvoert in samenwerking met ons en op hetzelfde bedrijfsadres Leidsevaart 13 te LISSE.

Wij nodigen U graag uit om bij ons eens de campersfeer te komen proeven.

Bart Hooij